Ванадинит

Ванадинит Yes Crystals

Ванадинитът е рядко срещан кристал. В природата се открива най-често под формата на шестоъгълни червени кристали. Този магичен камък е ценен талисман. Той помага на своя собственик да взема правилните решения и защитава неговото физическо и психическо здраве. Ванадинитът е безценен кристал, който е добре да имате в своя дом.

Ванадинит - още факти

Духовни свойства на ванадинита

Този минерал се характеризира със силни духовни и магични свойства и човек, който има ванадинит в дома си, има възможността да се приближи по близо до незримото и до духовното. Камъкът действа успокоително на човешката душевност, стимулира позитивни мисли и благородни действия. Хората, които са закупили ванадинит като талисман, стават по-социални и задълбочават контактите си с околните като създават предпоставки за доверие. Това е магичен минерал, който изпълва притежателя си с положителна енергия, виталност и добродетелност. Той се използва и в медитацията за по-лесно постигане на релакс. Ванадинитът помага на човек лесно да преодолява негативни състояния на гняв и обида и помага на хората да преодолеят болката и душевната си драма. Човек забравя за минорното си настроение и се изпълва с градивна енергия за постигане на своите мечти и цели. Особено полезен е при срамежливите и интровертни хора. Този кристал ги прави по-отворени към света.

Какво лекува ванаданитът?

Ванадинитът е много полезен минерал. Камъкът има голямо влияние върху централната нервна система на своя собственик. Кристалът подобрява състоянието на кръвта чрез увеличаване на абсорбацията на витамини и минерали. Ванадинитът се използва за лечението на:

  • астма;
  • зачервено гърло;
  • предразположения към кисти.

Интересен факт е, че този минерал се свързва на енергийно ниво със своя собственик и го предупреждава за възможни болести. В резултат на това носителят на камъка започва да изпитва болки на мястото, където е започнала да се развива болестта. Това помага още в съвсем начален стадий да бъдат преодоляни редица болести. С помощта на ванадинита се осъществява своевременна превенция. 

Зодия и чакра, за която ванадинитът е подходящ

Ванадинитът е изключително полезен кристал. Той оказва благотворно влияние върху хората, които са зодия телец. Минералът подобрява дейността на сърдечната чакра. Той оказва благоприятно въздействие на сърцето, гръдния кош и гръбначния стълб, ако бъде поставен за известно време в областта на сърдечната чакра. 

Как да се ползва правилно ванадинитът?

Добре е човек да има в дома си ванадинит. Желателно е вечер или когато неговият собственик има свободно време, да го постави близо до сърдечната си чакра. Това ще окаже позитивно влияние на цялостното му здравословно състояние във физически и психологичен аспект. Парченце от кристала може да се носи и в портфейла – твърди се, че предпазва успешно срещу излишни харчове т.е. идеален за шопинг маниаците. Ползва се и под формата на тинктура, но приготвена по специален начин, който описваме по долу в полето Внимание.

Внимание!!!

Ако решите да приготвяте тинктура от този минерал имайте предвид, че той е силно отровен и за да не застрашите живота си и да избегнете опасност от натравяне, то тинктурата от него трябва да се приготви по индиректен метод.  Индиректния метод се състои в това, че камакът не се поставя във водата която ще ползвате за лечение, а се слага в сух стъклен съд (например бурканче), което поставяте вече в стъклен съд с вода (без водата да има съприкосновение с кристала) и така всичко се оставя да престои на слънчева светлина 12 часа. След това ползвате водата която отново повтаряме, че не трябва да е била в съприкосновение с кристала. За по дълго запазване от седмица към тинктурата може да добавите 50% водка или ракия за консервант. Тази смес може да добавяте например към водата във ваната. 

Къде са находищата му в света?

Минералът може да се открие в Южна Америка, Африка и Австралия. Основните му залежи са в Мексико, Чили и Перу. Ванадинитът се среща и в Русия, в областта Екатеринбург до село Березовско. Този кристал се среща и в САЩ, Мароко и Германия.

Физични свойства на ванадинита по скалата на МООС

Ванадинитът най-често се среща в топли цветове – от червеникаво-кафяво и тъмночервено до ярко оранжево и кремаво-бежово. Твърдостта му по скалата на МООС е 3-3.5, което показва неговата трошливост. Този минерал се характеризира със специфичен блясък. Ванадинитът се разтваря лесно в азотна киселина като при изпаряването на течността се образува червена утайка.

Любопитно

Ванадинитът е открит в началото на XIX-ти век (1801г.) в Мексико от испанския учен, занимаващ се обстойно с изучаването на минерали, Андрес Мануел дел Рио. Първоначално кристалът носи наименованието „кафяво олово“. Тридесет и седем години след откриването на ванадинита, той бива наречен с настоящото си наименование. 


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива