Молдавит

Молдавит Yes Crystals

Молдавитът е минерал, който се е образувал по уникален начин. В резултат на сблъсък между преминаващ метеорит и повърхността на нашата планета преди около четиринадесет милиона години се е появил и този великолепен камък. Разтопените парчета скали, които образували метеорита, след удара със земната повърхност полетели в различни посоки. В съвременността тези камъни носят наименованието молдавит. За първи път този минерал е открит в Чехия, по поречието на река Вълтава през XVIII-ти век, 1787 година.   

Молдавит - още факти

Духовни свойства на молдавита

Молдавитът е изключително полезен камък. Този мощен минерал стимулира духовното развитие на своя носител. Добре е човек да има висулка от молдавит като талисман и да я носи в областта на слънчевия сплит. Счита се, че този минерал подтиква човек към развитие в духовен план и стимулиране на съзнанието и подсъзнанието. Носенето на молдавит под формата на бижу като пръстен, колие, брошка, гривна или обеци действа подмладяващо и прави човека по-милостив, добросърдечен, толерантен и търпелив. Молдавитът придава по-философски поглед върху живота и светогледа като цяло. Неговият носител забравя за качества като дребнавост и негативните мисли изчезват. Този минерал създава чувство на удовлетворение и радост от живота и изпълва човек с много позитивна енергия. Молдавитът развива интелектуалните умения на своя носител.

Какво лекува този метеорит?

Този метеорит е изключително полезен за човешкото здраве. Добре е да се носи като талисман под формата на бижу или да е в дома като амулет. Молдавитът повлиява добре нервната система, в резултат на което човек се отпуска по-лесно и се изпълва с позитивни мисли. Този камък помага при:

  • безсъние;
  • чувство на стрес и тревожност;
  • наличие на фобии;
  • проблеми с кръвното налягане;
  • мигрена и главоболие;
  • очни заболявания;
  • проблеми с метаболизма;
  • косопад;
  • репродуктивни проблеми.

Зодия и чакра, за която молдавитът е подходящ

Молдавитът оказва позитивно влияние на всички чакри, но се счита, че най-много помага на сърдечната чакра и чакрата на третото око. Този минерал е подходящ за представители и на дванадесетте зодии. Той е носител на късмет и на много позитивна енергия.

Къде са находищата му в света?

Най-значими залежи на молдавит има по поречието на река Вълтава в територията на Република Чехия. Тъй като немското наименование на тази река е Молдао, а камъкът е намерен за първи път там преди три века, това е било причината за неговото наименование. Минералът е кръстен на реката, в която е открит. Камъкът е намиран и в територията на континента Австралия, в Северна Америка и по-специално в САЩ, както и в Южна Америка – в територията на Перу и Колумбия. 

Физични свойства на молдавита по скалата на МООС

Този минерал е полупрозрачен, със зеленикави багри. Той е лъскав и стъклоподобен. Нарича се още тектит. Твърдостта му по скалата на МООС е 5. 

Как да го използваме правилно и пълноценно?

Вярва се, че ако се постави молдавит в областта на корема, това ще окаже позитивно влияние спрямо метаболизма и работата на червата, както и ще подсили дейността на опорно-двигателния апарат. Този минерал ще увеличи физическата енергия и желанието за живот. Ако бъде сложен на главата за 10-15 минути вечер преди лягане, той ще подпомогне дейността на главния мозък и ще засили стремежа на човек към духовно развитие. 

Любопитна информация за молдавита

Молдавитът е минерал, който е известен със своя необикновен произход. Затова може да се каже, че той директно произлиза от Вселената. Молдавитът се счита за метеорит поради факта, че е произлязъл след сблъсъка на метеорит с нашата планета Земя. Някои легенди дори свързват този прекрасен минерал със Свещения Граал. 

 Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива