Галенит

Галенит Yes Crystals

Галенитът сам по себе си представлява оловен сулфат. Наименованието му произлиза от древногръцката дума galene, която означава оловна руда. Той образува кристали в оловно-сив цвят под формата на кубчета, които са сраснати. Понякога галенитът има октаедрични форми.

Галенит - още факти

Духовни свойства на галенита

Галенитът е минерал, който прави човек по-духовно силен. Вярва се, че ако се носи бижу с този магичен кристал под формата на колие, обеци, брошка, пръстен или гривна, това ще привлече късмет и постигане на желаните мечти и цели. Галенитът е минерал, който дава сила на своя носител лесно да пребори зависимостите си към тютюн, алкохол, сладки изделия. Този камък прави хората смели и привлича светлината на прожекторите към тях. Ако някой желае да постигне известност и слава, му е необходим галенит като талисман. Кристалът стимулира хората към добродетелни и великодушни постъпки. Този минерал изпълва хората, които го носят, с воля и постоянство. Кристалът облагородява характера и прави човек по-алтруистичен и всеотдаен като същевременно го дарява с мъдрост и спокойствие. Минералът е подходящ за хора, които упражняват професия на медик в това число и хомеопат, артист или билкар. Добре е да се носи за постигане на душевно равновесие. Вярва се, че камъкът изпълва човек с оптимизъм. Обеците с галенит помагат на хората да преборят депресивните състояния и меланхоличното настроение.

Какво лекува галенитът?

Галенитът е много полезен минерал. Той има цялостно тонизиращо действие към човешкия организъм. Този минерал помага при:

 • инфекции;
 • зависимости като алкохолизъм, цигари и др.;
 • мигрена;
 • проблеми с нервната система;
 • напълняване;
 • болки в ставите;
 • лечение на ракови заболявания;
 • заздравяване на рани и екземи;
 • укрепва стените на кръвоносните съдове;
 • подобрява притока на кръв;
 • използва се за детоксикация;
 • повишава усвояването на селен и цинк. 

Зодия и чакра, за която галенитът е подходящ

Галенитът оказва най-силно влияние на представителите на зодиите телец и козирог. Не е препоръчително този минерал да се носи от хора, които са зодия скорпион. Този минерал въздейства на чакрата на третото око, както и на коронната чакра. 

Къде са находищата му в света?

Залежи на галенит има в Европа, Северна Америка и Южна Америка. В европейския континент този минерал се среща в Белгия, Франция, Италия, Германия, Великобритания, Испания, Русия, Румъния и България. В Северна Америка има находища в САЩ, а в Южна Америка – в Чили. 

Физични свойства на галенита по скалата на МООС

Галенитът може да се намери под формата на кристални включвания с неправилна форма. Понякога камъкът се намира под формата на отделни образувания. Твърдостта на галенита по МООС варира между 2.5 и 2.75. Цветът на галенита е оловно сиво със синкави оттенъци. 

Как е добре да се ползва този кристал?

Желателно е да се носи като бижу-талисман. Минералът има силни магични и духовни сили и изпълва човек с позитивизъм. Може просто да се сложи парче от галенит като амулет в дома, за да се изпълват с креативност обитателите му. За получаване на тинктура е добре галенитът да не се залива директно с вода т.е. тя е добре да се приготвя по индиректния метод. Това означава, че парче от минерала се слага в сух буркан, а буркана се поставя в купа с вода, така престоява на слънце около 12 часа, след което се пие водата, която не е имала досег с галенита. Вярва се, че тази вода помага при проблеми с дейността на стомашно-чревния тракт, като се намаляват коликите и спазмите. Счита се също, че тази вода подобрява състоянието на кожата и лекува кожни заболявания. 

Любопитно: 

Галенитът е способен да провежда електричество. Колкото по-висока е температурата, толкова по-добра е проводимостта. Минералът лесно се разпознава по характерния си блясък и разцепване във формата на куб. Галенитът е наричан още „камъкът на алхимичната трансформация“. 


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива