Азурит

Азурит Yes Crystals

Търсите ли камък, който да повиши вашата способност да правите задълбочени анализи? Имате ли нужда от минерал, притежаващ свойството да повишава степента на психичното ви съзнание, което да окаже благоприятно влияние и на близостта ви с вашите духовни водачи? Ако отговорът ви е „Да!“, то се нуждаете от минерала, наречен азурит. Наименованието на този камък има персийски произход и буквално преведено означава „синьо“ от персийската дума „lаzhаwаrd”. Азуритът е много красив кристал, срещащ се в разнообразните цветове на синята палитра – от лазурно синьо, което е много светлосиньо, до най-тъмните нюанси на тъмносиньото. Може да се намери азурит, който е смес между синьо и зелено, защото има зелени включения от малахит. 

Азурит - още факти

Духовни и магични свойства на този красив минерал

Счита се, че азуритът отваря т.нар. трето око и приближава човек към духовното. Този магичен камък действа успокоително на нервната система и премахва до голяма степен чувството на безпокойство. Азуритът стимулира концентрацията и е много полезен за хора, които често се разсейват и трудно се съсредоточават в изпълнението на определена задача, която е от интелектуален характер. Този минерал дава повече решителност и смелост на човека, който го носи. Същевременно азуритът прави хората по-търпеливи и емпатични. 

Какво лекува азуритът?

Азуритът оказва полезно въздействие върху цялостното здравословно състояние на човека. Той е бил използван за медицински цели още от древните римляни и гърци. Този кристал:

  • стимулира дейността на черния дроб, което съдейства за пречистване на организма от поетите вредни вещества;
  • оказва положително въздействие на щитовидната жлеза;
  • помага при гръбначни изкривявания, артрит, нарушение във функцията на далака или бъбреците;
  • има детоксикиращо действие;
  • осъществява превенция срещу дегенеративни мозъчни заболявания като деменция, болест на Алцхаймер и други;
  • помага при лечение на астма

Зодия и чакра, за която азуритът е подходящ

Азуритът е желателно да бъде носен от хора, които са зодия телец, стрелец или козирог. Този магически минерал оказва положително влияние на челната, теменната и сърдечната чакра. Челната чакра развива телепатията и духовността на човека. Теменната чакра стимулира иновативността, креативността и творческата енергия. Сърдечната чакра повишава емпатията и сърдечните връзки между хората. Тъй като азуритът отваря тези чакри, той оказва позитивно влияние на менталното, творческото, духовното и сърдечно ниво на своя носител. 

Какви разновидности се срещат от този минерал?

- небесносин азурит – помага на гърлената чакра;

- тъмносин азурит – оказва позитивно влияние на челната чакра;

- синьо-зелен азурит с включения от малахит – стимулира сърдечната чакра.

Как да използваме този кристал?

Добре е да се държи в дясната ръка или върху третото око. Ако предизвика сърцебиене (което се случва рядко) веднага го отстранете от тялото си. 

Къде са находищата му в света?

Азуритът се среща в Австралия, Перу, Чили, Мароко, Германия, Русия, Франция и др. Има находища на този минерал и в България в близост до Бургас и Панагюрище, както и в западната част на Стара планина. Счита се, че азурит в най-чист вид има в африканската република Намибия. 

Физични свойства на азурита по скалата на МООС

Твърдостта на този кристал варира от 3.5 до 4 по скалата на МООС. 

Любопитно за този кристал

Азуритът е минерал, известен още от дълбоката античност. В древен Египет той е бил считан за средство, предразполагащо човека към по-лесно и безопасно издигане на съзнанието над материалното. Древните римляни и египтяните използвали този минерал за повишаване на своята далновидност и проницателност. Древните китайци наричали азурита – „камък на небето“, тъй като вярвали, че той е отворил небесните портали. Древните маи свързвали този кристал с мистичното, необятното и непознатото. 

Важно

Ако имате минерал азурит в дома си, не е добре да го намокряте с вода или да го натискате твърде силно, защото той е много крехък и бързо може да се напука. Комбинацията от азурит с малахит е изключително добра – изчиства стари блокажи и отваря третото око. Подходяща е и при лечение на мускулни крампи.


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива