Авантюрин

Авантюрин Yes Crystals

Ако търсите минерал, който да ви изпълни с прилив на енергия, позитивизъм и безстрашие, то вие се нуждаете от полускъпоценния камък авантюрин. В древността гръцките пълководци са го използвали като амулет. Те са зашивали в дрехите си парченце от авантюрин и по този начин са придобивали уникална смелост и са печелели безброй битки. Затова и този кристал се възприема като средство за стимулиране на приключенския дух. Фактически самото наименование на минерала произлиза от италиански per avventura и означава приключение. Откриването на авантюрина се е случило през XVIII-ти век т.е. преди 3 века от венециански стъклари. 

Авантюрин - още факти

Духовни свойства на авантюрина

Поради положителната енергия, която излъчва, авантюринът се счита за талисман на любовта, добрия късмет и настроение. Съществува поверие, според което ако носите този магически камък под формата на гривна, медальон, пръстен, колие или брошка, можете да привлечете човека, от който се вълнува вашето сърце. Особено полезен е за хора, страдащи от депресия, защото този камък изпълва своя носител с позитивни мисли и духовна сила за преодоляване на дадена емоционална кризисна ситуация. Авантюринът увеличава чувството на емпатия и променя светоусещането на своя носител в градивна и позитивна насока. При състояния на емоционален дисбаланс е препоръчително да се носи авантюрин. 

Какво може да се лекува с помощта на авантюрин?

Този минерал е изключително полезен и лечебен. Авантюринът помага при:

- настинки;
- проблеми с кръвното налягане;
- главоболие;
- чувство на умора;
- кожни проблеми;
- наличие на бавен метаболизъм;
- атеросклероза;
- късогледство;
- невроза и заекване.

Зодия и чакра, за която авантюринът е подходящ

Авантюринът е минерал, който подкрепя сърдечната чакра. Той е подходящ за хора, чиято зодия е овен или везни. Ако се постави върху сърдечната чакра, се осигурява баланс и успокоение в емоционално отношение. 

Как да използвате правилно този кристал?

Добре е да имате в джоба си авантюрин, особено в рискови ситуации. Поставя се на директно върху проблемната зона. 

В какви цветови разновидности се среща авантюринът?

В природата този кристал се среща в голямо разнообразие от цветови разновидности. Може да е матов, блестящ или лъскав. В зависимост от цвета на този камък, той е полезен за различни неща:

- син авантюрин - повишава самодисциплината;
- жълт авантюрин - осъществява баланс между женската и мъжката енергия;
- червен - за повишаване на творческата креативност.

Физични свойства на аванюрина по скалата на МООС

Авантюринът е разновидност на кварца и по-точно на тънко-зърнестия му вид. Той има характерен стъкловиден блясък. Твърдостта на този минерал по скалата на Моос варира между 6.5 и 7. Той може да бъде в различни цветове, например: кремаво, зелено, розово, жълто-кафяво и червено-кафяво. Без значение какъв цвят има авантюринът, по неговата повърхност винаги има блестящи частици, което го прави по-лесно разпознаваем.

Къде са находищата му по света?

Залежи на авантюрин има в Южна Америка и по-конкретно в страните Бразилия и Чили, както и континента Азия и в частност Китай и Индия. Този минерал е откриван и в Русия, САЩ, Австрия и Австралия. 

Важно!

За предпочитане е хората, които упражняват по-рискова професия като капитани на кораби, банкери и други да имат в себе си кристал авантюрин, защото той носи късмет при рискови ситуации. Счита се, че ако този камък се държи в близост до пари, това ще донесе благоденствие във финансово отношение в дома. Авантюринът се продава на достъпна цена, което прави този амулет още по-специален. 

Любопитен факт!

 Този атрактивен магичен полускъпоценен камък има различни наименования. В Русия, например, той е наричан „златна искра“. В Индия авантюринът е известен като „индийска жажда“. Този минерал е носел и наименованията „триножник“, „искра“ и други. 


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива