Арагонит

Арагонит Yes Crystals

 Търсите ли магичен минерал, който да ви изпълни със спокойствие, да заздрави семейните ви взаимоотношения и да ви предпази от редица болести? Ако отговорът ви е „Да!“, то вие се нуждаете от минерала арагонит. Този прелестен кристал е открит първоначално в испанската провинция Арагон през 1788 г. Оттам идва и неговото наименование. Той е резултат от неорганични химични съединения и е вид калциев карбонат с калцит и ватерит. Арагонитът се е образувал при ниски температури в пещерите с голям брой сталактити. Този кристал има същия химически състав като калцита, но има различна структура. Арагонитът е по-твърд и има призматични хексагонални тройници. 

Арагонит - още факти

Основни духовни свойства на арагонита

Арагонитът увеличава духовната енергия на хората и помага много по време на молитви. Ако човек държи парче от този минерал в джоба си, докато се моли, то желанието му ще се осъществи. Арагонитът учи на търпение. В случай на проблеми от професионално или лично естество е добре човек да докосне този камък и мислено да се помоли за решаване на проблемите. Създава усещане за самодисциплина и дава сили на своя носител да продължава да се бори дори и когато битието му е съпътствано с безброй трудности. Същевременно арагонитът се приема като минерал на страстта и привличането и се препоръчва за увеличаване на половото влечение както за мъжете, така и за жените. Може да бъде възприеман и като семеен камък, защото заздравява връзката родител-дете като стимулира родителя към чувство на емпатия и повече разбиране спрямо постъпките на своя млад наследник или наследница. Този магически кристал е олицетворение на домашния уют и топлите взаимоотношения между членовете на семейството.

Какво лекува арагонитът?

Арагонитът е камък, който:

  •  намалява стреса и създава усещане за спокойствие;
  •  помага при треска като извлича топлината от тялото;
  •  намалява косопада;
  •  редуцира усещането за хронична умора;
  •  лекува дерматологични заболявания;
  •  помага при полови заболявания на жените и мъжете;
  •  облекчава симптомите на предстоящата менопауза при възрастните хора;
  •  намалява проявите на сенилна деменция.

Зодия и чакра, за която арагонитът е подходящ

Подходящ е за хора, които са зодия козирог. Той подкрепя коренната (първа чакра) и сакралната чакра (втора чакра). Коренната чакра отговаря за доброто здравословно състояние, адаптацията и оцеляването в материалния свят. Сакралната чакра стимулира създаването на потомство. Следователно този кристал е изключително важен, защото подкрепя две чакри, които са базисни за здравето и репродуктивността на човека.

Къде са находищата му в света?

Арагонитът се среща в Мексико, Мароко, Испания, САЩ (по-специално в американските щати Ню Мексико и Аризона), Румъния, България, Япония.

Физични свойства по скалата на МООС

Твърдостта му по скалата на Моос е 4. Има форма на ромб. Плътността на камъка е 3 грама на кубичен сантиметър. Той се среща в различни багри. Има арагонити, които са бели, сиви, бледожълти, виолетови, зелени, сини и дори черни. Това показва, че цветовата палитра на този кристал е разнообразна. Характерен за камъка е матовият му блясък. 

Разновидности на арагонита

В природата се срещат разнообразни по цвят арагонити. Те могат да бъдат в разнообразни цветове. В зависимост от примесите, които могат да съдържат, те се диференцират на прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни. 

Как се използва арагонитът?

Ако усещате нервност и безпокойство, в резултат на което имате проблеми със съня, е добре да сложите парче арагонит под възглавницата си. По този начин по-бързо ще се успокоите и ще преодолеете проблемите с липсата на сън. Ако камъкът се държи в ръка, така също ще се осъществи релаксиращо действие за организма на човека. 

Любопитни факти 

Съществува легенда за появата на първите арагонити. Едно време в провинция Арагон в Испания живяли двама силно влюбени, които искали да се оженят. Но родителите на момичето не позволили да се създаде брачен съюз, защото намерили по-подходящ жених. Момичето било много разстроено и дълго плакало за своя възлюбен. Нейните сълзи, които се стичали като буйни реки от очите й падали на земята и мигновено се превръщали в арагонити. По този начин според легендата в Испания се появили тези прекрасни и пленяващи със своя външен вид кристали.


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива