Ангелит

Ангелит Yes Crystals

Ангелитът е магически кристал, който се отличава със своя нежен цвят, който може да варира от бяло и сиво до светлосиньо и светлолилаво. Той е открит сравнително скоро - в края на XX век в Южна Америка, на територията на република Перу. Поради духовните си свойства и своя изящен и миловиден облик, той е считан за камък на ангелите. Най-често ангелитът е среща в цвят, който е съчетание между сиво и светлосиньо. Кристалът има широко приложение в бижутерията. С него се правят амулети.

Ангелит - още факти

Магични и духовни свойства на ангелита

Този магичен камък установява вътрешен мир и спокойствие. Той повишава сетивното съзнание. Ако човек носи със себе си парче от този минерал, може много лесно да преодолее изблиците си на гняв и да подобри душевното си равновесие. Кристалът съдейства за подобряване на телепатичните способности и улеснява пътуването извън тялото. Счита се, че ангелитът има способността да заздравява връзката между човека и неговия ангел-хранител. Ако носителят на този минерал отправи молба към своя ангел-пазител, държейки парче ангелит, се вярва, че желанието ще се сбъдне. Като цяло този кристал привлича доброто и стимулира човека, който го има да извършва добродетелни постъпки и да помага на другите. Ангелитът помага за реализиране на професионален успех и стимулира социалните контакти. Добре е да се постави парче ангелит в стая, в която има малко бебе, защото се вярва, че камъкът ще предпази малкото детенце от въздействието на негативните влияния и пошлостта в различните й проявления, в резултат на което бебето ще порасне и ще се превърне във високоморален човек, който е уважаван от обществото. Ангелита е образувание на целестин и поради този факт споделят много общи свойства.

Какво лекува ангелитът?

Ангелитът помага за:

  •  укрепване на имунната система;
  •  откриване на дадена болест в начален стадий;
  •  подобряване функцията на тимусната жлеза;
  •  стимулиране дейността на щитовидната жлеза;
  •  преодоляване на кашлица, зачервено гърло и други болести, засягащи гърлото.- полезен е за контрол на теглото и може да действа като диуретик

Зодия и чакра, за която ангелитът е подходящ

Този минерал подкрепя гърлената чакра, която оказва благоприятно влияние на слуха и на дихателната система. Може да се носи и да помага на хора от всички зодии. До този момент не е установено да помага повече на представители от конкретна зодия. Кристалът е много подходящ за стимулиране на концентрацията и комуникативните умения. 

Как да го ползваме?

Най-добре го дръжте в ръце или го поставяйте над нужното място от вашето тяло.

Къде са находищата му в света?

Ангелитът се среща в Северна Америка (в територията на САЩ и Мексико) и в Южна Америка ( в територията на Перу), както и в Европа (в Швейцария, Италия и Германия) и в азиатската част на Русия. Среща се също и в Египет, Германия и Либия.

Физични свойства на ангелита по скалата на МООС

Ангелитът е изключително крехък минерал. По скалата на Моос неговата твърдост не достига повече от 3,5. Затова този камък не трябва да се стиска силно, за да се запази цялостта и естетичния му външен вид за по-дълго време. 

Внимание: 

Не поставяйте парче ангелит в чаша с вода и не мокрете този минерал, защото той е много крехък и може бързо да се разруши неговата цялост. Кристалите на ангелита имат свойството да абсорбират вода. В случай на по-продължително излагане на този камък в непосредствена близост до вода той се превръща в обикновен гипс. Затова не е препоръчително да се носят бижута с ангелит, когато човек е на басейн или на плаж.  Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива