Аметист

Аметист Yes Crystals

Аметистът е един най-разпространените и обичани кристали. Дали заради приятният му люляково лилав до към наситено виолетов цвят или заради някак си изисканото си наименование, но определено е харесван и въздействащ камък. Подходящ е за носене както в натурален вид, така и обработен и инкрустиран върху изискано бижу.

Аметист - още факти

Духовни свойства на аметиста

Духовните и магическите свойства на аметиста са изключително мощни, като дори предпазва от психическа атака. Характеризира се с висока духовна вибрация и дори може да преобразува негативната енергия в любов. Този кристал насърчава към безкористие и духовна мъдрост и укрепва вярата и любовта към Бог. Влияе изключително плодотворно на интуицията и е подходящ при медитации. 

Какво лекува този минерал?

  • Аметистът повишава разумността и спомага за вземането на адекватни правилни решение премахвайки стреса и изчиствайки по този начин съзнанието.
  • Препоръчва се за справяне и предпазване от пиянство.
  • Спомага за премахване на блокажи и пристрастявания.
  • Този минерал увеличава мотивацията.
  • Помага при безсъние дължащо се на свръхактивност. 
  • Понякога подпомага да запомните и дешифрирате сънищата си. 
  • Разсейва страха, гнева, тъгата и спомага за по-лесно преодоляване на загуби.
  • Подходящ е за подпомагане на ендокринната система и подобряване на метаболизма.
  • Спомага за укрепване на отделителните органи и имунната система, а също за по-лесно възстановяване след контузии, отоци и рани.
  • Прочиства цялостно аурата, но не е подходящ за ползване при шизофрения или параноя. 

Зодия и чакра за която е подходящо да ползвате аметист.

Минералът аметист се асоциира с планетите Юпитep и Heптyн и е традиционен камък за февруари месец. Подходящ е за зодиите козирог, риби, водолей и дева.

Въздейства добре на 7-ма коронна чакра и се мята, че я прочиства, а поставен там по време на медитация увеличава концентрацията и увереността.

Как да използвате правилно този камък.

Усилва психичните данни и подпомага гадателските способности, като за тази цел е добре да се поставя в зоната на третото око. Може и да спите с аметист, тогава аметистовите кристали спомагат за преобразуване на по-ниските енергии в по-високо вибрационни, а също улеснява пътуването извън тялото като носи и интуитивни сънища. Особено подходящ е за носене на шията или близко до сърцето.

А ето и още няколко интересни факта за аметиста 

- По скалата на МОС твърдостта му е 7 

- Находища в света където се добива този кристал са в: Бразилия, Уругвай, Русия, Великобритания, Мексико, Източна Африка, Индия, Сибир, САЩ, Канада и Шри Ланка.

Внимание: на пряка слънчева светлина кристалите от аметист избледняват. Затова дръжте тези магични минерали по-далеч от прозореца особено, ако сте с южно изложение.

* Ако информацията ви е била полезна, ще сме Ви благодарни да я споделите в социалните мрежи от бутоните разположени по-долу.


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива