Аквамарин

Аквамарин Yes Crystals

Аквамаринът е скъпоценен камък, който много често се използва за направата на бижута. Със своя нежен син и синьозелен цвят той е прекрасен магичен минерал както за ежедневно бижу, така и за по-специални случаи. Наименованието на този кристал произлиза от латински aqua marina и буквално означава морска вода. Името му е олицетворение на неговите нежни багри. Този кристал е използван за украса на царските корони в миналото. Приложението му е широкоспектърно поради многобройните му духовни и лечебни свойства.

Аквамарин - още факти

Духовни свойства на аквамарина

Аквамаринът дарява спокойствие на хората, които го носят. Същевременно той изпълна със смелост притежателите си. В древността при пътешествие с кораб хората са вземали със себе си парченце от него, защото са вярвали, че камъкът ще ги предпази от опасности, ще укротява буйните морски вълни и корабите ще бъдат спасени от корабокрушение. Счита се, че аквамаринът помага за откриване на свръхестествени способности. Кристалът прави човешкия дух по-силен и противостои на пошлите постъпки. Той стимулира своя притежател да бъде честен и да извършва добродетелни дела, с които да помага на другите. Предразполага към милосърдие и емпатия.  Подрежда чакрите и защитава аурата.

Какво лекува този минерал?

Аквамаринът оказва лечебно въздействие при различни болести. Той помага при:

  • алергии;
  • настинки;
  • заекване;
  • наличие на слаба имунна система;
  • проблеми с щитовидната жлеза;
  • зъбобол.

Зодия и чакра, за която аквамаринът е подходящ

Аквамаринът е много подходящ кристал за хората от почти всички зодии. Най-силно въздействие оказва на рибите, везните и водолеите. На представителите на зодия риби, този великолепен минерал им помага да променят позитивно и градивно светогледа си и да имат по-ясен поглед как да постъпят, когато имат затруднения. Помага за приятелските взаимоотношения и засилва любовта при хората, които са зодия водолей. Същевременно той предпазва от опасности представителите на зодия везни. Подходящ е още за зодиите: овен, телец, близнаци и скорпион. Желателно е да се носи като бижу под формата на пръстен, гривна, колие, гердан или брошка от хората, които са от изброените зодии. Разбира се, минералът има много благотворно въздействие и върху другите хора. Аквамаринът подкрепя гърлената чакра, която е много важна за вземането на решения, касаещи сериозни аспекти от живота. Когато гърлената чакра не е балансирана добре, при човек се появяват проблеми като трудно изразяване или точно противоположното – невъзможност за пазене на тайни и несъобразителност. Балансът при гърлената чакра показва осъзнатост и е предпоставка за вземане на правилни решения и свободен избор. 

Къде са находищата му в света?

Най-големите находища на аквамарин са в Южна Америка и в частност на територията на Бразилия. Там е открит през 1910 година и най-големия кристал, тежащ близо 111 килограма. Този камък се среща и в Русия, Афганистан, Мадагаскар. В България също има залежи на този минерал в района около град Ардино и в планината Рила. 

Физични свойства на аквамарина по скалата на МООС

Твърдостта на аквамарина по скалата на МООС варира между 7.5 и 8. Той притежава способността да кристализира в шестстепенни призми. 

Любопитни факти 

Още от дълбока древност, по времето на Шумерската цивилизация този магически минерал е считан за амулет, който носи щастие, младост и дълголетие. В Римската империя аквамаринът е бил асоцииран като пазител на мореплавателите. През Средновековието той се е приемал за камък, който е олицетворение на целомъдрието. Поради тази причина статуите на Дева Мария са украсявани именно с аквамарин.

  Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива